Европейските кореспонденти в Брюксел пристигат у нас

МИНИСТРИТЕ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И БОИЛ БАНОВ ПОКАЗАХА НА ЖУРНАЛИСТИ РЕМОНТИРАНИТЕ ЗАЛИ НА НДК...

Европейските кореспонденти, акредитирани в Брюксел, пристигат у нас за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, чиято тържествена церемония ще се състои на 11 януари. Предвиждат се много срещи и събития, на които чуждестранните журналисти ще бъдат запознати с приоритетите, по които страната ни ще работи през следващите шест месеца. Но ще имат и възможността да посетят емблематични места за София и страната, за да се докоснат до нашата богата история, култура и обичаи.

По традиция всяко ротационно председателство на Съвета на ЕС кани в съответната държава-членка представителите на европейските медии, акредитирани в Брюксел, за началото. Това е още една възможност новата председателстваща Съвета държава да покаже своето културно-историческо наследство и отчетените резултати в различни сфери.

Чрез посещението у нас чуждестранните журналисти, които ще отразяват председателството на България в продължение на шест месеца, ще могат да предадат и своите впечатления от нашите постижения, утвърдени и далеч зад граница.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст