ОП – Габрово предаде на съд мъж, държал марихуана с цел разпространение

окръжна прокуратура

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за държане с цел разпространение на наркотик.

Обвинението срещу Теодор К. е за това, че на 03.11.2016 г., в гр. Габрово, без надлежно разрешително по Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, с цел разпространение е държал в себе си и в ползваното от него жилище на ул.“Николаевска“ високорискови наркотични вещества – марихуана с общо тегло 8,253 грама на обща стойност 49,52 лева. Престъпление по чл.354а от НК.

Обвиняемият употребява марихуана, без зависимост. От месец април 2016 г. се установил в гр. Габрово и заедно с приятелката си съжителствали в нает апартамент. Обвиняемият не работел и се издържал от продажби на дребно на марихуана, която купувал от неустановено лице в гр. Севлиево. Наркотикът съхранявал в ползваното жилище, където подготвял дози от 0,3 грама и 0,6 грама. По мобилен телефон се уговарял с клиента си и извън жилището си лично му предавал заявеното количество марихуаната. В периода от 20.06.2016 г. до 30.10.2016 г., в гр. Габрово системно продавал марихуана. На 03.11.2016 г. при поредното доставяне на доза на клиент е бил задържан от служители на РУ-Габрово.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст