“Пенсионират” дюнера заради 134 мг фосфат

дюнер

Комисията по здравните въпроси в Европарламента взе опустошително решение, което може да направи така, че дюнерите да изчезнат от страните нат ЕС. Това ще се случи, ако остане в сила забраната за наличието на фосфат в суровото замразено месо.

Фосфатът е необходим, защото задържа водата в месото и то остава крехко и сочно – дори след като е било замразено. Без него при печене месото ще се разпада.

Евродепутатите обаче са забравили да упоменат суровото замразено месо при описването на продуктите, в които е допустимо да има фосфат. Така се оказва, че дюнерите, които масово се правят именно с дълбоко замразено месо, са забранени за продажба. Което означава, че до края на 2018 г. и дюнерът ще бъде забранен.

Това не е първата глупост, с която се занимават евродепутатите. След като заковаха минималния размер на очите на плюшените мечета и доколко криви могат да бъдат краставиците, дойде ред и на преформатирането на дюнера. Или неговата забрана.

Сега е моментът обаче ние, българите, да се вдигнем като един, за да заявим категорично: "Долу ръцете от дюнера!"

Български евродепутати, кажете своето категорично "Не!" на обезумелите си колеги. Никога няма да ратифицираме подобна директивна глупост!

Първо, защото проучихме въпроса и стана ясно, че за да е застрашено здравето ни, трябва да изяждаме не по-малко от 32 дюнера на ден. Европейската служба за защита на потребителите показва, че поемането на до 4200 мг фосфат на ден не е опасно за здравето, а  една порция дюнер съдържа нищожните 134 милиграма.

(Една чаша кока-кола съдържа 210 мг, ама я им се изрепчете на американците!)

И второ, защото на дюнерите всъщност дължим живота си. Помните ли как още в началото на 2011 г. премиерът Бойко Борисов отрони пророчески думи и успя да обвърже дюнерджийниците с националната сигурност. Което явно не остана незабелязано от жадните за кръв джихадисти, алкайдци и идилци.

"Виждате, че тези терористични актове не подминават никоя държава. Ние разчитаме на балансираната си външна политика –  че с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България – на всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се това да бъде отчетено от хората, които вземат решенията за подобни актове ", заяви министър-председателят.

Точно тук трябва да бъдат насочени външнополитическите усилия на България. Защото дюнерджийниците са нещо като външна защитна стена на националната ни сигурност, непревземаемо укрепление и за най-изродясалите терористи и ако то се пропука – жална ни майка!

Гладен трудно се живее, но взривен – никак!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст