ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зреят съмненията за корупционни практики, свързани с ръководството на БСП

Парламент Емил Димитров

Темата корупция е деликатна за самата  БСП, защото няма как, говорейки за корупция, да не стане дума за едни корупционни практики от миналото, свързани с ръководството на партията. Много силно зреят съмненията за наличието на такива корупционни практики. Това каза секретарят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Борис Ячев в интервю за в. "БАНКЕРЪ".

"Ясно беше, че БСП ще се опита да бяга от тази тема, но в същото време не намери нито една друга по-подходяща или по-благодатна за политически ход. Очаквам този вот да бъде една поредна раздухана политическа истерия", заяви Борис Ячев по повод предстоящия вот на недоверие към правителството, който ще се гласува на 17 януари.

Депутатът изтъкна, че левицата ще се опита да ползва европредседателството като допълнителна трибуна за публично оплюване на държавата.

По думите му през последните 10 г. доста усилия са се положили в посока преодоляване на корупцията.

"Говорим за корупцията във високите етажи на властта – този тип корупция, към която обществото и медиите са най-чувствителни. В същото време обаче корупция има на много ниски нива, т. нар. всекидневна, битова корупция, която хората дори не възприемат като корупционна практика. Това е навикът да дадеш нещо или да предложиш нещо, за да ти стане по-бързо услугата или онова, което очакваш. Или за да бъдеш глобен по-малко. Тази корупция е по-трудна за преодоляване, защото тя е в съзнанието на хората. Само със законови мерки няма да стане", коментира Ячев.

Той отчете, че има политици, срещу които се води разследване, както и хора от различни етажи на администрацията, срещу които има досъдебни производства.

Борис Ячев бе категоричен, че няма напрежение между лидерите на Обединени патриоти.

"В рамките на коалицията няма напрежение, особено в рамките на парламентарната група. Имайте предвид, че тримата лидери са натоварени с много разнопосочни ангажименти. Един се занимава с икономика, демография, екология, туризъм. Друг се занимава с отбрана и национална сигурност. Г-н Сидеров като шеф на парламентарната група пък има ангажименти, свързани със законодателството, а и с поведението на нашите депутати в рамките на парламентарното мнозинство. Тоест  всеки си има определен тип отговорности. Когато има натрупване на проблеми във всеки един от тези сектори, сяда се, разговаря се и онова, което е проблем, се изчиства", уточни Ячев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст