ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Илиян Василев: Целта на закона “Пеевски – Цонев” е да измъкне ДПС от фалита на КТБ

илиян василев

Целта на този закон е да измъкне Пеевски и ДПС от отговорността за фалита на банката, да даде основание за легимиране на неговите "завоевания" от активите на КТБ. Така бившият посланик на България в Москва Илиян Василев коментира промените в Закона за банковата несъстоятелност, които бяха изготвени от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев, и одобрени на първо четене от Народното събрание. Според Василев основната цел на законопроекта е да "имунизира" Делян Пеевски от наказателно преследване в чужбина.

"Корпулентният дори виж е бил и инициатор. Другите са обслужващ екип. Лично Борисов е натиснал БНБ да одобри Пеевския купувач на Общинска банка. Тандемът Пеевски – Борисов – Цацаров изглежда неразбиваем. Изглежда.", коментира още Илиян Василев в социалните мрежи. 

"Както писах преди много време – ГЕРБ, ДПС да не говорим за ПатрЕотите са различните канали за изразяване и обслужване на Пеевски и модела КОЙ. До това се докараха Гражданите за Европейско развитие на България – да обслужват – вече дори и инициативата не е тяхна. И гражданите граждани, и европейското развитие европейско, и България на Пеевски. И всичко в резултат на една знаменателна среща на Борисов с Доган, която е станала след прословутата му среща с Решетинков. Борисов използва отсъствието на Цветанов от България – поне така изглежда.", посочва бившият посланик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст