ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Австрия реорганизира охраната на границите си

австрия мигранти

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл обяви вчера създаването на нова структура за охрана на границите, за да не се позволява повторение на мигрантския наплив от 2015 г., предаде Франс прес.

"В никакъв случай не трябва да се повтаря 2015 година. Затова дадох инструкции за създаването на формирование за охрана на границите", заяви 49-годишният Кикъл в интервю за в. "Тиролер тагесцайтунг".

Това формирование може да бъде мобилизирано за "подсигуряване на граничен пункт и извършване на проверки на самоличността", добави той.
Стотици хиляди хора преминаха през Австрия на път за Германия и други западноевропейски страни по време на мигрантската криза през 2015 година. Тогава Австрия също регистрира рекорден брой молби за убежище.

Кикъл, представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), предизвика преди дни полемика с предложението си кандидатите за убежище да бъдат настанявани "концентрирано" в специални центрове. Използваната от него дума породи асоциации с нацистките концентрационни лагери.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст