ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BASF България със световен образователен проект за деца

BASF

BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab – световната образователна програма за експерименти по концепция на BASF за ученически лаборатории. Първото събитие ще се състои на 26 януари в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, а партньори на инициативата са Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и София Тех Парк.

Семинарите са с продължителност от 90 минути, предвидени за деца от 8 до 12 години и ще се провеждат всеки втори петък в периода януари-юни. Максималният брой на една училищна група е до 30 деца.

Темата, с която ще се занимава лабораторията е свързана със здравословното хранене – въпрос, който засяга все повече хора в забързаното и динамично ежедневие. Насочена към малките изследователи, тя поставя изключително важния въпрос – защо плодовете и зеленчуците са цветни и полезни за здравето? Програмата използва модерни образователни методи и представя темата посредством три вълнуващи експеримента, в които децата могат да разберат кои са полезните съставки на храните и да научат как да ги анализират.

„Предлагаме условия за самостоятелно провеждане на експериментите, които целят да запознаят децата с полезни факти за храненето и да ги насърчат да въведат положителни промени в хранителните си навици“, споделя Юлиана Николова, координатор на Kids’ Lab на BASF за България.

Образователната инициатива на компанията е насочена към интересни „изследвания и открития“. В съответствие с глобалната стратегия на BASF за корпоративно гражданство, успехът на социалните инициативи на компанията се измерва все по- категорично в степента на тяхното социално въздействие. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст