Мъж, държал цигари без бандерол, е осъден след споразумение с РП – Ловеч

контрабандни цигари

Мъж, държал цигари без бандерол е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура –Ловеч. За това деяние на Иван Й. е наложено наказание от осем месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Иван Й. се призна за виновен  за това, че на 20.10.2017г. около 11.30 часа,в гр.Ловеч, местността „Липака“ във вила негова собственост, държи акцизни стоки без бандерол – цигари в кутии, марки „BISINESS RIAL“;  “ RAQUEL“, „KAMELOT“; “DIVA“; “TURGUISE“; “CORSAIR“; “PARK“; „LE BLANG“;  „MM slims“; „VAN“; „PRIDE“;  “PALADIUM“; „ VICTORY SUPER“  и „PINE“, всичко 511 броя кутии с цигари, на обща пазарна стойност от 3719.70 лева, всичките без български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна и тютюневите изделия и Закона за акцизите и данъчните складове, като случаят не е маловажен.

Престъпление по чл.234, НК.

Признал се е за виновен и по обвинението, че  по същото време и място държал огнестрелно оръжие по смисъла на Закона за оръжията боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия –  карабина, фабрично австрийско-унгарско производство, марка „Манлихер“, модел 95, калибър 8 мм,  годна да произвежда изстрели и 25 бр. патрона калибър, без да има надлежно разрешение за това. Престъпление по чл. 339 от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст