Съдът задържа шофьора на ТИР нападнал полицай

съд търново

По искане на Районна прокуратурата- Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на беларуски гражданин, нападнал полицай.

Прокуратурата е привлякла Дмитрий С. в качеството на обвиняем за това, че на 21.01.2018 г.,  на път ІІ-55, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново причинил  средна телесна повреда  на полицейски орган –  мл.автоконтрольор сектор „Пътна Полиция„ при ОД на МВР В.Търново при и по повод изпълнение на службата му, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло със загуба на съзнание, което е довело до разстройство на здравето,  временно опасно за живота му. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 129 от НК.

И за това, че на 21.01.2018 г.,   на път ІІ-55, по направление гр.  Гурково – гр. В.Търново, между км. 32 +600 и  км.28+200, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено  със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и е извършено и при управление на МПС.

Престъпление по чл. 325 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на Дмитрий С. и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст