ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досъдебно производство във връзка с нападнат лекар

районна прокуратура

В Районна прокуратура – Свищов е образувано досъдебно производство, във връзка с нападение върху лекар.

На 27.01.2018 г., в 19, 50 часа  в РУ на МВР – Свищов е подаден сигнал от служител при ЦСМП – Свищов за това, че д-р И. К. (роден 1965 г.)  бил нападнат пред входа на МБАЛ – Свищов, в резултат от което на д-р К. са причинени телесни повреди.

Незабавно е извършено освидетелстване на пострадалото лице, оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. В извършването на процесуално – следствените действия участва и наблюдаващия прокурор от РП – Свищов. Към момента е установено, че  д-р К. бил нападнат докато отивал на работа. При изкачването на стълбите към входа на болницата той чул  бързо приближаващи към него стъпки и се извърнал в посока към шума. В същия момент той получил удар в дясната страна на лицето, в областта на окото. От удара д-р К. паднал на земята на лявата си страна, а в това време нападателят бързо се отдалечил и избягал. В резултат от нападението на д-р К. са причинени следните травматични увреждания: спукване на дясна вежда, оток на десен клепач и комоцио.

Пострадалият не съобщава за липса на лични вещи.

Под ръководството на прокуратурата се провеждат процесуално – следствени действия и оперативно–издирвателни мероприятия.

Проверяват се всички версии относно мотива на нападението, включително и наличието на връзка с упражняваната от пострадалия професия.

Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст