ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ген. Кирчо Киров: Опасявам се, че може да ми се случи нещо. Пазя документи в сейф, ще ги извадя!

кирчо киров

Епицентър Няма нищо класифицирано, в това което съм произнесъл пред вас и във вашето студио, каза бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров осъден на 15 години затвор, в ефира на Нова телевизия. Той каза това пред водещия Виктор Николаев, защото втората присъда, която получи бе за класифицирана информация, съобщена именно в студиото на Нова. Преди години той разказа в ефира на медията за свои срещи с ръководители на ирански спецслужби заради осъден в ислямската република българин.

"Присъдата ще я обжалваме, тя е неприемлива за мен и за моята защита, каза той. Случаят с осъдения в Иран българин Живко Русев беше вече широко известен на медиите, каза той. – Аз бях осъден на 15 години в изключително бърз процес при удивителен синхрон между прокуратурата и военния съд", каза още ген. Киров. По думите му това е добре режисиран процес.

Бях осъден единствено на основание на показанията на един единствен  човек, припомни той. „Знам кои са поръчителите и кои са техните политически ментори, но ще замълча. Подготвил съм документи, в които има конкретни данни, депозирал съм ги на надеждно място, защото се опасявам, че може да се случи нещо с мен или моето семейство“, бяха точните думи на бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров.

„Не твърдя, че някой ще се опита да ме убие, но изпитвам притеснение, че нещо може да се случи с мен или моето семейство“, продължи ген. Кирчо Киров. Според гененерала в скоро време тези документи ще бъдат предоставени на "партньорски служби и медиите". Бившият шеф на разузнаването намекна, че може да даде "бомбите" не на български медии.

„Класифицираната информация се съдържа в два документа. Тя не е станала обществено достояние. Тя е резултат от срещите ми в Иран", обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст