ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Осъдиха Васил С. на година и 4 месеца затвор за измама

Към затвора

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ на Васил С. (на 39 г.). Той е подсъдим за това, че в периода от 22.01.2014 г. до 05.03.2014 г. в гр. Бургас и в гр. Поморие, при условията на продължавано престъпление, с пет отделни деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителни периоди от време, с цел да набави за себе си имотна облага – парична сума в размер на 267 лв., възбудил и поддържал в заблуждение пет души, обещавайки им работа, за която следва да му осигурят суми за медицинско свидетелство и работно облекло, и с това им причинил имотна вреда в размер на горепосочената сума – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 4, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

В изпълнение на престъпната си дейност подсъдимият се насочвал към млади хора, които искали да си намерят работа. Осъществявал контакт с тях, като се представял за човек, на когото предстои да открие магазин. Васил С. се запознавал с хората и директно им отправял обещание, че ще им осигури работа в този магазин, но пострадалите трябвало да му осигурят определени суми за изработка на медицинско свидетелство и работно облекло.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас е постановена по реда на съкратеното съдебно производство. Тя може да  бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст