Москва: Имаме доказателства, че САЩ се месят в президентските ни избори

кремъл

Русия има доказателства, че Съединените щати опитват да се намесят в президентските й избори, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости, предаде Ройтерс.

САЩ опитват да всеят хаос в Русия и американските санкции целят да дестабилизират страната, каза Рябков на заседание на временната комисия към Съвета на федерацията за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса в делата на Русия.

Според доклад на тази комисия към горната камара на руския парламент западните програми за намеса се прилагат все по-внимателно и често са завоалирани.

"Чуждите подривни програми често се формират на принципа на мозайката по такъв начин, че почти всеки елемент от нея може да изглежда като случайно събитие, спонтанно, без външен контролен център и на пръв поглед не противоречи на закона", се казва в доклада.

"Грубата и противоправна намеса на официален Вашингтон в суверенните дела на редица държави членки на ООН" не бива да се отъждествява с целия американски народ, а с "представителите на обществено-политическите, научни и експертни кръгове", се допълва в доклада, който нарича ситуацията в САЩ "диктатура на малцинството".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст