ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Анка от Антоново вече не е пречка за поръчката за ремонта на пл. “Централен” в Пловдив

пловдив община

Директорът на дирекция „Обществени поръчки“ в Общината Тодор Тодоров обясни, че Комисията за защита на конкуренцията е отказала да образува производство  по жалбата на Анка Ангелова от Антоново, тъй като фирмата не е заплатила  държавната такса от 4 500 лв. Разпореждането на КЗК  за отказ от производство окончателно влиза в сила на 7 март.  В момента общината очаква официален документ от Комисията, за да рестартира спряната процедура по ЗОП, сочи Радио-Пловдив.

Още днес или утре основна задача на Общината е да изпрати писмо до КЗК с искане да получим от нея писмено свидетелство за отказа й да образува преписка срещу фирма „Ремс строй“ ЕООД, подчерта Тодоров.

Той обаче не се нае да прогнозира в какъв срок ще се стигне до възлагане на поръчката за реконструкцията на площад "Централен" с аргумент, че проектът е интересен и имиджов и ще привлече за участие в процедурата много компании.

От тях само един ще бъде щастлив да вземе поръчката, а останалите нямат да имат този шанс и това ги превръща в потенциални жалбоподатели. Надявам се да няма такива, защото най-важното е да участват фирми с визия за този уникален градски площад, заяви още Тодор Тодоров.

Припомям, че голямата обществена поръчка за „Облагородяване на територията на площад Централен“ на площ от 30 000 кв. м, е на стойност 10 250 000 лв. тя  обхваща  проектиране, строителство и надзор с цел обновяване визията на централната градска територия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст