ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Двама мъже от Тополовград са осъдени за извършено от тях изнудване

Темида

За по-малко от половин денонощие задържаните за изнудване двама мъже от Тополовград  Б.С./22 г./ и С.И. /25 г./ са привлечени в качеството на обвиняеми. Още същия ден, след сключено споразумение, те са получили осъдителни присъди от Районен съд – Царево.

До задържането на мъжете се стигнало, след като около 17.00 ч. на 12 март, 22-годишен мъж от Приморско подал сигнал в полицията за нахлули в дома му петима мъже, които го изнудвали с твърдението, че им дължи  4 000 лева и го заплашвали с побой.

В хода на предприетите бързи действия, криминалисти на  РУ-Приморско установили и задържали петимата жители на Тополовград. В рамките на разследването е изяснено, че преди година 22-годишният мъж, заедно със свои роднини, е работил като строител в с. Воден. Те реставрирали стари къщи и се договорили с работодателя за определена сума срещу извършената дейност. В последствие, под предлог за некачествено извършена работа, той им платил по-ниска цена и дори поискал да му върнат от сумата 4000 лева. Именно за тези пари пристигнали и мъжете, които започнали да притискат жертвата си. Те били задържани при третия им опит за изнудване.

Трима от тях са разпитани в качеството на свидетели, а на Б.С. и С.И. са повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Районен съд – Царево.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст