Досега да бяхме забравили за Скрипал, ако Путин не ги беше смазал на изборите

Парламент Волен Сидеров

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска да бъде свикан коалиционен съвет, на който с ГЕРБ да обсъдят ситуацията около отравянето на шпионина Сергей Скрипал. 

В своето изказване Сидеров посочи, че случаят щял вече да бъде забравен, но Путин спечелил "голяма, смазваща изборна победа". Според лидера на "Атака" покушението срещу Скрипал всъщност изиграло положителна роля, сплотило руските избиратели

Волен Сидеров отчете, че се наблюдава "истеризиране, натиск върху отделни държави в Европа да започнат дипломатическа война с Русия". Той отбеляза, че случаят е "типично изработен в мозъчен щаб на определени служби от англоезичния свят".

"До момента водим балансирана политика. В този случай България трябва изключително прецизно да поддържа баланса в отношенията. Не трябва да не се бърза с резки движения. Не трябва да се правят дипломатически ходове – отзоваване на посланици и прочие, това в никакъв случай. Знам, че има натиск отвън. Този случай не е изяснен, няма конкретни, ясни, твърди доказателства за ролята на Русия в него. Не сме длъжни да правим резки ходове. Всяко друго изказване, непремерен ход ще навреди на нашите национални интереси. Напрежението нараства, моментът е драматичен, исторически", коментира Волен Сидеров.

Той похвали премиерът Бойко Борисов за позициите му. И допълни за ответните мерки на Русия, че всяка държава има правото да защитава собствените си интереси по начин, по който тя реши да го направи.

"Моментът е много драматичен, може да се каже исторически", обобщи Сидеров.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст