Мъж, нападнал полицай при връчване на призовка, се e признал за виновен

Всякакъв съд

По споразумение между Районна прокуратура – Бяла Слатина и защитата на Пл. Данов от с. Галиче му е наложено наказание „Пробация“ за извършени от него престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 и по чл. 269, ал. 1 от НК.

На 15.11.2017 г., на ул. „Оборище“ в с. Галиче, осъденият Данов нанесъл удар с ръка на младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ-Бяла Слатина при ОД на МВР Враца. С агресивното си поведение и употреба на сила той искал да попречи на служителя на реда да изпълни задължението си за връчване на призовка, възложено му по искане на разследващ полицай.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което Данов се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено наказание „Пробация“ със следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител за срок от една година. Той ще положи и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на триста часа в рамките на една календарна година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст