Шуменски бизнесмен е признат за виновен за бракониерски лов на благороден елен и кошута от съда в Попово

Темида

Шуменският бизнесмен Златко Ил., който е бил установен от Районната прокуратура в Попово като извършител на бракониерски лов на благороден елен и кошута, е признат за виновен от състав на Районния съд в Попово. Бизнесменът бил освободен от наказателна отговорност по предложение на Районната прокуратура в града, тъй като е възстановил щетите от лова, като е платил 12 230, 22 лева. Състав на Поповския районен съд днес му е наложил глоба в размер на 2000 лева и е конфискувал ловната му карабина, с която са били отстреляни животните.

На 14 декември 2017 г. около 23 часа в местност между село Люблен и Садина служители на охранителна фирма чули изстрели. Охранителите работели по договор с горското стопанство. На мястото, откъдето били произведени изстрелите, бил забелязан тъмен джип „Тойота ланд круизер“ с шуменски номера, която в последствие се оказала собственост на транспортната фирма на бизнесмена от Шумен. Шофьорът избягал.

По-късно джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде измит от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. При претърсване на къщата на 41-годишния бизнесмен полицията е иззела 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч.

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите от бракониерски лов. Мъжът е чисто съдебно минало.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст