ВАС с мерки за преодоляване на забавянията по дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни

ВАС

Председателят на ВАС Георги Чолаков разпореди мерки за преодоляване на забавянето по дела за прекратяване на служебни правоотношения или уволнения на държавни служители, полицаи и военни. Върховният административен съд ще разгледа и приключи до 30 юни т.г. общо 163 забавени дела чрез пренасрочването им в извънредни заседания или като допълнителни дела в редовни заседания. „Мярката се предприема с цел да се преодолее забавянето, тъй като делата, образувани миналата година, първоначално са били насрочени за разглеждане с най-далечна дата средата на 2019 година“, каза председателят на ВАС Георги Чолаков.

Върховният административен съд въвежда и мерки за насрочване в разумни срокове и преодоляване на забавянето на дела по Закона за убежището и бежанците. 146 дела за получаване на статут, заведени от бежанци до края на 2017 г., ще бъдат преразпределени за разглеждане при допълнителна натовареност на съдиите от ВАС.

Срокът е до 30 юни т. г. В тези срокове ще бъдат разглеждани и дела за отчуждавания на имоти и части от имоти по Закона за държавната собственост. Жалбите касаят изграждането на магистрали и пътища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст