ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Британският посланик благодари за реакцията ни по случая “Скрипал”

хопкинс

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

"Разбираме, че има много страни като България, които поради икономически, географски и енергийни съображения е много трудно да вземат решение за крайни стъпки срещу Москва. Не можем да настояваме за заставане на наша страна. Но България присъства в тази реакция на международно равнище, за което сме благодарни. Не искаме да се върнем в ерата на Студената война. Трябва заедно да се изправим, за да има пренастройване на международния ред и Русия отново да се върне на масата на преговорите, заяви Хопкинс пред NOVA. 

Хопкинс потвърди, че страната й има сериозни съдебно-медицински доказателства, правени в независими лаборатории, че Сергей Скрипал е отровен от Кремъл.

"Този инцидент е само елемент от поредица посегателства от страна на Русия. Тя непрекъснато нарушава правото – провежда кибератаки, свали самолет в Украйна, меси се в Черна гора… Ние повече няма да търпим подобни неща", каза още посланик Хопкинс.

Тя подчерта, че страната й има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва "развива своята способност да използва нервно-паралитични вещества за убийства по цял свят”.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст