ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът отстреля Димитър Гамишев

Димитър Гамишев

Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Гамишев напуска Сградата на Съединението заради съмнения за извършени данъчни злоупотреби. Самият той обясни, че се оттеглял, за да не злепоставя управляващата партия.

НАП вече започна данъчна проверка по изнесената в медиите информация, че Гамишев е прехвърлил своя фирма на лице, посочено като "малоимотно". Купувачът била фирма с 2 лева капитал, на чийто адрес има регистрирани 23 други дружества.Компанията на Гамишев пък дължала на хазната близо 200 хил. лв. и е добавена в позорния списък на НАП, твърдят от опозицията.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че Димитър Гамишев се е отказал от бизнеса си, когато е влязъл в политиката. Цветанов допълни, че Гамишев е познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като "малоимотен". От разговора си с депутата Цветанов разбрал, че фирмата не е имала задължения, когато Гамишев я е прехвърлил.

Както "Параграф 22" вече писа, миналата година Димитър Гамишев се отказа от имунитета си, след като главният прокурор го поиска по дело за убийство при пътен инцидент от 2014-а. В понеделник (26 март) депутатът получи условна присъда. 

Гамишев е третият депутат от групат на ГЕРБ, който напуска 44-ото Народно събрание. Преди него се оттеглиха собственик на транспортната фирма "Юнион Ивкони" Ивайло Константинов и авторът на книгата "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите" – Антон Тодоров. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст