ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фондация “Атанас Буров” организира лятно училище за инвестиции

бизнес хора младежи

Фондация "Атанас Буров" заедно със "Селект Асет Мениджмънт" и "Карол Капитал Мениджмънт" организират лятно училище за инвестиции. То ще се проведе в град Банкя между 22 юни и 1 юли. По този повод фондацията обяви конкурс за стипендии за участие в обучението.
Основна тема на тазгодишното лятното училище е "Инвестиции", като акцентите в него ще бъдат практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми, финансови опции и VBA програмиране.
Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип, казват организаторите.

Темата и лекторите

Лекторите на училището са с богат опит във финансовата сфера и на капиталовите пазари. Сред тях са: Красимира Паунина, ръководител "Управление на портфейли" в "Селект Асет Мениджмънт" и академичен координатор на Лятното училище; Георги Български, автор на книгата "CFA®, FRM® & CAIA® EXAMS TIPS & TRICKS”; Даниел Дончев, ръководител "Инвестиционни стратегии" в "Карол Капитал Мениджмънт"; Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София; Надя Неделчева, ръководител "Управление на портфейли и анализи" в "Карол Капитал Мениджмънт"; Никола Попниколов, финансов директор на We Are Pentagon Group Ltd; Николай Василев, изпълнителен директор на "Експат Капитал"; Николай Стойков, портфолио мениджър в "Аларик Кепитъл", и Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър в "Карол Капитал Мениджмънт".

 

Срокове и изисквания

В лятното училище ще бъдат включени до 20 студенти от икономическите университети в страната, които се обучават по икономически специалности, имат завършен най-малко трети курс и успех от следването най-малко много добър 4.50. Необходимо е кандидатите да владеят отлично английски език.

Срокът за кандидатстване е 15 май 2018 г., като трябва да се изпрати попълнена информационна карта, автобиография и самостоятелно написано есе на английски език. Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 година.

От фондацията посочват, че програмата е насочена към мотивирани  студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения в областта на инвестициите. Преобладаваща част от завършилите училището впоследствие започват кариерното си развитие във водещи финансови институции или биват одобрени за стипендианти на фондацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст