ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Олимпийски легенди и дипломати откриват “София кара колело”

софия кара колело

Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в Пьонг Чанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала тази събота от площад "Народно събрание" до Южния парк. Събитието се организира за втора поредна година от "София – Европейска столица на спорта", Център за градска мобилност и Столична община под мотото „София кара колело“.

Участниците и желаещите да ги подкрепят се събират от 10 ч. край паметника на Цар Освободител, а стартът е точно в 11.30 ч. Специалисти по анимацията и карнавалната украса ще помагат велосипедите да имат по-атрактивна визия. Пъстрото шествие ще бъде водено от специална озвучена платформа, на която ще бъде световната и европейска шампионка Християна Тодорова. Олимпийската медалистка от Рио е лице на инициативата "София – Европейска столица на спорта".

Колоритната колона ще премине по маршрут покрай Перловската река до Южния парк, където предстоят много състезания, концерти, танци, викторини и забавни игри с награди.

Проявата е част от кампанията на Столична община „Мисли чисто“, в която известни хора – общественици, спортисти, музиканти, приемат предизвикателството в рамките на ден или седмица да слязат от собствения си автомобил и да се возят с градския транспорт, като междувременно споделят своите впечатления в собствените си социални канали с единен хаштаг.

Организаторите са осигурили аниматори, които ще помогнат на всички желаещи да участват във Велокарнавала да украсят своите колела. След пристигането в Южния парк ще има и специални конкурси за най-добра визия, за най-атрактивно каране на велосипед и т.н. Там ще се организират и много забавни игри, състезания за децата с МТБ ХСО, екоигри за малчуганите и анимация, тестове на велосипеди и на продукти за активен живот, томболи с награди…

Ето и програмата за събота:

10.00 ч. Записване за велошествието и карнавална украса
11.30 ч. Старт на Велошествието и Велокарнавала
12.00 ч. Пристигане на колоната в Южния парк
12.15 ч. Състезание за децата с МТБ ХСО (БКЛ)
12.15 ч. Планинско колоездене за децата с DRAG
12.15 ч. Изпълнения на сцената на ученици от 144 училище
12.30 ч. Томбола с игри и награди за участниците
13.00 ч. Велообучение и безопасност за деца с DRAG
13.30 ч. Награждаване на призьорите в състезанията

Във шествието ще се включат и много представители на посолства в България. Досега потвърждение има от дипломатите на Дания, Германия, Холандия и др. Събитието се организира с подкрепата на "Софийска вода", DRAG, списание "360", Долчини, 5kmrun.bg и Българска колоездачна лига. Маршрутът може да си види в специалната Facebook страница на събитието с име "Велошествие и Велокарнавал София кара колело".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст