ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Търси се! Работници за лятото във Варна

ривиера плаж

Туристическият бизнес по Северното Черноморие усилено набира кадри за новия сезон. През последните две години за туристическия бранш става все по-трудно да намери персонал за активния летен сезон. За това и свободните работни места се обявяват още през февруари.

В тази все по-трудна задача помагат и от Агенцията по заетостта във Варна, които организираха поредната борса в морския град. Над 30 фирми търсят близо 500 мотивирани и подготвени кандидати за различни позиции.

"Камериери, сервитьори, бармани, помощник-готвачи, работници в кухня. Пиколата малко на по-късен етап ги взимат. В момента гледат да оформят основните групи за длъжностите свързани с разконсервирането на хотелите, почистването, така че основно там са насочени усилията на хотелиерите", обясни Божидар Михайлов, директор на Агенцията по заетостта-Варна пред БНТ.

"Всеки иска да бъде на високо ниво, но за да бъде на това ниво, трябва да мине от ниските стъпала, да надгради своите знания и умения. Дори да е завършил туризъм трябва да има надграждане, трябва да има опит.“, каза Пресияна Гаджева, мениджър в хотел.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст