17-годишна почина в училище в столичния “Люлин”

линейка

17-годишна ученичка почина в училището си без да могат да я спасят, съобщиха свидетели на трагедията. Инцидентът е станал около 19 часа вчера в 96-о училище в столичния квартал "Люлин". Според очевидци момичето се почувствало зле, след което припаднало. На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче не успели да я спасят. Съучениците на момичето обвиняват лекарите, че са се забавили с реакцията си, а заради възникналото напрежение на място са пристигнали полицейски патрули. Днес трябва да стане ясна причината за смъртта, чака се и коментар от Спешна помощ. "Сигналът е подаден в 20:09 ч., в 20:20 ч. линейката е била на мястото на инцидента. Втората линейка е повикана в 21:03 ч. – сигналът е подаден за майката на момичето, която е изпаднала в тежка нервна криза. В 21:15 ч. тя е била там", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ линейката е посрещната с удари и блъскане, а полицията е успяла да изведе колата с минимални щети."За съжаление нашият екип е констатирал смъртта на момичето. Охранителят свидетелства, че на момичето му е прилошало към 19 часа, опитвали са се да ѝ помогнат, пръскали са я с вода. Но при нас сигналът постъпва в 20:09 ч. Защо този един час е загубен няма как да знаем. Не е имало следи от насилие по детето", обясни Сунгарска в "България сутрин".

В училището не е имало никой освен охраната, няма учебни занятия през тази седмица, тъй като децата са във Великденска ваканция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст