Кръгла маса ще обсъжда бъдещето на Комисията по досиетата

досиета

В Народното събрание ще има кръгла маса, посветена на настоящето и бъдещето на Комисията по досиетата. Ще участват нейни членове, изследователи и народни представители.

Един от участниците в дискусията – журналистът Юлиана Методиева, заяви в предаването "Преди всички", че ще предложи разширяване на дейността на Комисията по линия на образователната ѝ функция. "Знаете, ще има такъв доклад да се популяризира и структурира, с всички несъвършенства, разбира се, съдържанието на учебниците по история в частта комунизъм. Ако ние успеем, и за това ще настояваме хората, които знаем  колко е важно да изучаваме архивите и да сглобяваме миналото си, да правим повече лектории в училище, с повече провокация към учителите и учениците именно на тази основа.

Отнетата свобода на нашето поколение трябва да бъде непрекъснато преподавана на децата, Тъй като, ако те не се научат да мислят самостоятелно и да разпознават лъжата, те биха станали лесни мишени за следващата, така да кажа, Държавна сигурност".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст