ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хора, пътища и дупки

пари

Lidl избра България за откриването на своя нов високотехнологичен IT център за развойна дейност – Lidl Digital. Той ще обслужва всички държави, в които оперира компанията.

Само 15% от фирмите у нас са подготвени за въвеждането на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR). С приемането му Европейската комисия унифицира регулаторната защита на личните данни в целия Евросъюз. Новите правила влязат в сила от 25 май.

 

По оценка на Световната здравна организация фалшифицираните лекарства в света годишно възлизат на около 100 млн. опаковки, което прави около 10 млрд. евро загуби за фармацевтичната индустрия в глобален план. Предстои внедряване на европейската Директива срещу фалшифицираните лекарства от февруари 2019-а.

 

Общата стойност на сключените към момента договори по двете процедури на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" – за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения и на центрове за компетентност – е за близо 250 млн. лева. Срокът за изпълнението им е до края на 2023-а.

 

Общо 49 699 жилища в 769 многофамилни жилищни сгради са били санирани през миналата година. Към края на 2017-а са започнали дейности по 98.5% от всички 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност.

 

Започва реконструкция на канализационната мрежа и на пречиствателната станция за отпадъчни води в Пловдив. Общият размер на инвестицията е над 115.3 млн. лева. Оперативната програма "Околна среда" осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 80.7 млн. лева.

 

Близо 719 хил. българи са здравно неосигурени към края на 2017-а.

 

За около 5 млн. лв. ще могат да кандидатстват български иновативни фирми и научните среди през 2018 г. чрез Националния иновационен фонд. Разпределението на парите ще става по нови правила. Целта е да се съкратят сроковете и улеснят кандидатите и да се гарантира, че отпуснатите пари ще бъдат използвани за внедряване на иновации и стимулиране на научната и развойна дейност.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст