Акциите на “Сирма Груп” вече се търгуват на Premium сегмента на БФБ

БФБ - "Сирма Груп Холдинг" даде официален старт на търговия с публични предлагания в Б - я

От днес акциите на "Сирма Груп Холдинг" АД са включени във водещия "Premium" сегмент на "БФБ-София". Това стана ясно с решение на съвета на директорите на борсовия оператор в края на март. Досега акциите на ИТ компанията се търгуваха в сегмент "Standard" на Основен пазар BSE.

Включването на дадена емисия в сегмент "Premium" на "БФБ-София" става при покриване на определени критерии, като ангажимент на дружеството за стриктно спазване на "Националния Кодекс за корпоративно управление", регулярно и своевременно публикуване на финансовите отчети, оповестяване на финансова информация на български и английски език, минимум 25% миноритарни акционери, висок средно-месечен оборот на търговията с акциите, както и печалба от дейността.

В сегмента "Premium" в момента се търгуват акциите още шест водещи публични дружества на фондовата борса, а "Сирма Груп" е единствената ИТ компания включена в него.

"Сирма Груп Холдинг" АД е холдингова компания с над 25 годишна история и е сред най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. Утвърдена като регионален лидер в областта на информационните технологии,  компанията инвестира и управлява стратегически, и оперативно технологични бизнеси.

"Сирма Груп Холдинг" е една от малкото български компании, които имат Стратегия за развитие и растеж за периода 2018-2022 година. Амбициозната цел на компанията е достигане до 120 милиона евро приходи от продажби в края на периода. "Осъзнаваме предизвикателствата от публикуване на нашата Стратегия и очаквани резултати. Същевременно, вярваме в нашият ангажимент за прозрачност и чувстваме своето задължение да споделяме с нашите акционери нашето знание, намерения и съображения. Съответно приемаме предизвикателствата и споделяме Стратегията на "Сирма Груп" за развитие и растеж за периода 2018-2022 година", заяви Цветан Алексиев – изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг" АД.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст