ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Косовският премиер: Ердоган да не се меси във вътрешните ни работи!

Харадинай

Косовският премиер Рамуш Харадинай отправи послание към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че няма да му позволи да се меси, както посочи, "във вътрешните работи на Косово", пише белградският вестник "Политика". На турския президент, който го критикува заради смяната на министъра на вътрешните работи и шефа на тайната служба, а също че защитава онези, които са направили опит за преврат в Турция, Харадинай каза, че "албанците нямат навик да се месят в чужди работи", пише изданието.

Никога не съм се намесвал във вътрешните работи на Турция. За решаването на работите в нашата къща никого не сме питали, правим това, което ние искаме. Нека това да бъде на всички ясно, заявил Харадинай, цитиран от програмата на косовската телевизия на сръбски език.

Екстрадирането на шестима турски граждани, членове на движението ФЕТО, ръководено от религиозния водач Фетуллах Гюлен, предизвика "земетресение" в отношенията между Анкара и Прищина, констатира прищинският портал Газета Експрес.

В понеделник Ердоган за втори път заплаши Харадинай, а публично похвали президента Хашим Тачи за помощта за ареста и депортирането на шестимата членове на ФЕТО. Преди това Ердоган жестоко критикува Харадинай заради уволнението на косовския вътрешен министър и шефа на тайната служба, като каза, че кариерата му е свършена, и призова гражданите да протестират против него, пише белградският в. "Политика".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст