Путин е на двудневно посещение в Турция

путин ердоган

Руският президент Владимир Путин е на двудневно посещение в Турция. Заедно с турския си колега Реджеп Ердоган ще вземат участие в церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала "Аккую". Проектът е на руската държавна компания "Росатом".

Лидерите на Русия и Турция ще оглавят седмото заседание на съвета за сътрудничество между двете страни. Сред темите на форума са състоянието и перспективните на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, съвместните стратегически проекти, включително в областта на енергетиката, борбата срещу тероризма и ситуацията в Сирия, съобщава БНР.

В сряда (4 април) Путин, Ердоган и иранският президент Хасан Рохани ще говорят за изпълнението на споразуменията за Сирия, постигнати на първата им тристранна среща през ноември миналата година в Сочи.

Тримата лидери ще обсъдят допълнителни мерки за укрепване на примирието, осигуряване на функционирането на зоните за деескалация, решаване на хуманитарните въпроси и насърчаване на политическия процес.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст