ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бивш директор разкри кое е слабото място в Софийския затвор

Софийски затвор

Гишето, на което се предават вещи на затворниците, е слабото място в Софийския затвор. Това коментира за Дарик бившият му директор Милети Орешарски. По думите му това е единственото място, откъдето може да се излезе без да се преодолява заграждение, а вратата след гишето е неохраняема. Преди време служител дори е бил ранен там от затворник.

Според Орешарски в затвора е по-трудно да се изкара, отколкото да се вкара оръжие, а преди 30 години един от затворниците дори успял да си сглоби самоделна пушка в работилницата. "Оръжие може да бъде вкарано по всякакви начини – служител, затворник, близки, през храната, с дрон, с прехвърляне, с коли, които влизат и излизат, доставчици", изброи той.

По негови думи бягството от последните дни не е първият такъв инцидент, който обаче създава неприятности както за хората от администрацията, както и за обществото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст