ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ким Чен Ун – поканен в Русия?

Ким Чен Ун надмина баща си като ценител на лукса.

Директорът на националната разузнаване на САЩ Даниел Коутс твърди, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е поканен в Русия. Координаторът на дейността на всичките 16 разузнавателни ведомства заяви това в сряда на среща с група журналисти, сред които беше и кореспондент на ТАСС.

В светлината на скорошното пътуване на Ким до Китай журналистите се поинтересуваха дали може да има възвръщане към формата на шестстранните преговори за денуклеаризация на Корейския полуостров, предаде "Фокус".

"Не мисля, че на този конкретен етап знаем какво ще се случи… Ние знаем, че той (Ким Чен Ун) отиде в Китай, за да проведе преговори с (президента на Китай) Си (Дзинпин). Знаем, че има покана да отиде в Русия за преговори“, заяви той.

Според сведенията на Коутс, спецслужбите на САЩ биха искали да знаят какви теми ще бъдат обсъждани с Ким в Москва. "Надяваме се да разберем за какво ще говорим“, добави той.

ТАСС припомня, че на 28 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "засега не се предвижда среща на върха Русия – Северна Корея“. Според неговите думи "руският президент няма такива планове“.

Посещението на Ким Чен Ун в Пекин се проведе от 25 до 28 март. Китайските власти съобщиха за него постфактум. Пребиваването в Китай стана първата задгранична визита на Ким, откакто оглави Северна Корея след смъртта на баща му Ким Чен Ир през 2011 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст