Путин: Надявам се здравият разум да надделее

путин

"Положението в света става все по-хаотично, но все пак се надяваме, че най-накрая ще надделее здравият разум, а международните отношения ще поемат конструктивен път", каза Путин, след като нови посланици му представиха акредитивните си писма в Кремъл.

Покрай все по-напрегнатата обстановка в Сирия, свързана с предполагаемата атака с химическо оръжие в град Дума, днес руски генерал заяви, че положението в бившия сирийски опозиционен бастион Източна Гута е "напълно стабилизирано". "Положението в Източна Гута е напълно стабилизирано, бежанците непрекъснато се връщат там, където са живели. Към днешна дата около 60 000 души се завърнаха в домовете си ", каза генерал-лейтенант Виктор Познихир на брифинг в Москва.

Той добави, че организацията за гражданска защита "Белите каски" е организирала атаката с химически оръжия в Дума, която доведе до призиви за намесата на Запада.

"Действайки като терористична организация, противните "Бели каски" за пореден път поставиха за камерите "химическа атака" срещу цивилните от Дума", каза генерал Познихир.

По неговите думи от утре руска военна полиция ще бъде разположена в Дума "за осигуряване на законност и ред, както и за организиране на помощ за местното население".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст