Бягат затворници, виновни няма, но пък има комисии

Софийски затвор

От 15 години виждаме как всеки път, когато има проблем, се създават комисии, работни групи и т.н. А разрешаването се изтласква напред във времето до следващото управление, е мнението на бившия главен секретар на МВР Николай Радулов, който гостува в "България сутрин". Думите му идват вследствие на поредния случай на избягал затворник, този път в Пловдив.

42-годишният Георги Танчев излежавал едногодишна присъда за притежание и разпространение на наркотици. Той е обявен за общодържавно издирване и по случая тече проверка. От правосъдното министерство заявиха, че не за бягство, а става въпрос за отклоняване, тъй като избягалият се намирал в затворническо общежитие и работил на обект под наблюдението на отговорник.

"Виждам как зам.-ресорният министър с голямо хладнокръвие коментира случая. Министърът на правосъдието направи две комисии… Както казва народът – като не искаш да свършиш работа, направи комисия", отбеляза Радулов.

Той нарече "очевидна" липсата на визионер, който е главният отговорник на дадена дейност. Според него вместо правосъдният министър да създава комисии, би трябвало компетентно да предложи какво да се прави в дългосрочен план."Отново се натъкваме на характерното за сектор "Сигурност" – когато трябва да се изготви стратегия, нещата се спускат надолу и най-нискостоящият, най-некомпетентният служител я прави", категоричен бе бившият главен секретар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст