ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЧЕЗ иска скока на цените заради продажбата, твърди експерт

ЧЕЗ ще смени старите си пикапи с нови от марката "Исузу".

ЧЕЗ искат три пъти по-голямо увеличение на цените от другите енергодружества заради продажбата си и всичко досега беше крито нарочно. Това заяви енергийният експерт Еленко Божков пред Би Ти Ви. 

Повод за коментара е, че в сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува във Фейсбук профила си отговор от председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране  Иван Иванов на неин въпрос за поисканите от ЧЕЗ цени. Официално дружествата трябваше да представят заявките публично в края на февруари, но ЧЕЗ не го направи.

"Действително зависи от КЕВР с колко ще бъде крайното увеличение на тока, но от поведението, което има досега Комисията и нейният председател, може да се очаква всичко. Например и досега остава неразбираемо защо беше скрито и ще бъдат ли наказани ЧЕЗ за това, че не оповестиха по начина, по който трябва да го направят съгласно закона и наредбите, тяхното искане за увеличение на цената на енергията. Досега никаква реакция няма!. Ако не беше писмото на КЕВР до Корнелия Нинова ние и до днес нямаше да знаем", подчерта Божков. 

Експертът показа своя фактура, в която е изчислил, че съгласно исканията на ЧЕЗ, увеличението в неговото домакинство ще е около 14,5%. За отделните граждани то ще варира в зависимост от употребената нощна енергия. Средното увеличение на крайната цена ще е 18%, е изчислил Божков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст