Две години затвор за хулиганство при шофиране на BMW в столицата, както и за опит за принуда

Към затвора

По споразумение на СРП, подсъдимият Мариян Иванов е осъден за това, че:

На 23.11.2016 г. за времето от около 12.30 часа до 14.55 часа в гр. София, на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” и на бул. „Възкресение“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: като в района на кръстовището на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” и бул. „Възкресение”, управлявайки лек автомобил марка „БМВ”, настигнал лек автомобил марка „Фолксваген“, управляван от С. Р., започнал да обижда шофьора и возещия се до него пътник (свидетеля М. И.), ударил с юмрук по покрива на автомобила и стъклото на предната лява врата, отново им отправил псувни и обиди, след това потеглил с управлявания от него лек автомобил, като се опитвал да избута от пътя автомобила, управляван от Р. Впоследствие Иванов слязъл от автомобила си, ударил с юмрук и счупил стъклото на предната дясна врата на автомобила, управляван от Р., след което ударил с юмрук в лицето, в областта на устата М. И. и насочил пистолет към двамата; като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – осъществено е на публично място, чрез използването на пистолет, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила за поведение в обществото. Иванов е извършил деянието при условията на  опасен рецидив. Това съставлява престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” и б. „Б” от НК.

Иванов е обвинен и за това, че на същата дата и място, е направил опит да принуди другиго – М. И., да извърши нещо, противно на волята му – да му предаде своя движима вещ, а именно собствения си мобилен телефон марка „Apple”, продукт „iPhone“, модел „7”, като употребил за това заплашване (закана с убийство) – насочил и опрял пистолет в хълбока от дясната страна на И. и няколко пъти му казал „дай ми телефона си или ще те застрелям”, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини (пострадалият избягал). Това деяние е престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На Иванов е определено едно общо наказание за двете деяния  – „лишаване от свобода“ за срок от две години, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст