Жената, ударила автобуса, е арестувана

катастрофа АМ "Тракия"

Жената, шофирала лекия автомобил, който се блъсна в автобус на магистрала „Тракия” в петък и така доведе до смъртта на шестима души, е задържана за 24 часа, съобщава NOVA. Днес прокуратурата трябва да се запознаe с първоначалните резултати от направените технически експертизи и аутопсии на загиналите пътници от автобуса. Едва тогава ще се реши дали на жената, управлявала автомобила, ще бъде повдигнато обвинение и дали трябва да бъде задържана за 72 часа.

В момента тя се намира в областната дирекция на полицията в София, заедно с мъжа, пътувал с нея в лекия автомобил. Нейното име по неофициална информация е Цвета Таскова. Тя е на 29 години. Младата жена има книжка от 2010 г. През 2016 г. свидетелството за управление ѝ е било отнето за 10 месеца заради употреба на алкохол, информира NOVA. След това правата ѝ на шофьор са възстановени.

Пробата, дадена от нея вчера след катастрофата на АМ „Тракия”, не е показала наличие на алкохол и наркотици. Разследването на произшествието на автомагистрала „Тракия“ се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура София.

Продължава извършването на оглед на местопроизшествие, като паралелно с това се провеждат и разпити на свидетели. Предприети са действия и за изземване на необходимата документация от фирмата – превозвач, собственик на автобуса.

Започналото досъдебно производство е за престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс – нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС, от което по непредпазливост за причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст