Нинова иска доказателства за химическата атака в Дума

БСП брифинг за ЧЕЗ Корнелия Нинова

Конфликтът в Близкия изток не може да бъде решен с военни средства. Използването на военна сила само задълбочава проблемите, а не ги решава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод ракетния удар на САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия.

Нинова посочи, че употребата на химическо оръжие е недопустима, но такава употреба в Сирия трябва да бъде установена от независимо разследване на ООН, преди да се предприемат удари.

По думите й военни действия, без санкция на ООН и влошаване на отношенията между САЩ и Русия, ни отдалечават от постигането на траен мир в Близкия изток, което е изключително важно и за региона, и за Европа, и за България.

"Конфликтът може да се прекрати само с трайно политическо решение. Мястото за това е Съветът за сигурност на ООН, където да се свали напрежението и чрез диалог да се намери устойчиво решение на кризата", призова лидерът на социалистите.

По-рано правителството излезе с официална позиция за влошаването на отношенията в Сирия. Централната власт осъди използването на химическо оръжие в град Дума, определяйки го като военно престъпление. Кабинетът посочи действията на западната коалиция като отговор и предупреждение за прекратяване на тези незаконни действия от режима на президента Башар Асад.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст