Емил Христов остава зам.-председател на парламента

Парламент оставка Емил Христов

Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. От 189 гласували депутати 71 бяха "за", а 118 бяха "против".

БСП поиска оставката на Емил Христов, защото неопуснал майките на деца с увреждания да влязат в парламента въпреки отправена покана за гостуване. Според социалистите е скандално тези родители да бъдат оставени да чакат с часове на тротоара пред парламента. След случая зам.-председателят се извини на родителите и обясни, че не е знаел, че са поканени от БСП в Народното събрание.

Искането за оставка породи нови спорове между управляващи и опозиция. От "Воля" обявиха, че ще подкрепят Емил Христов, а ДПС  – че няма да участват в гласуването. Така "за" оставката на заместник-председателя на Народното събрание гласуваха само депутатите от БСП.

"Парламентът не е махленски сбор, избирателите не са ни пратили тук да сваляме този или онзи, а да приемаме закони, които да са в тяхна полза",  заяви Станислав Станилов от Обединени патриоти. Според него самоунижението на събранието не носи никакви политически дивиденти.

"Вие не решавате проблемите, а ги замазвате. Исканата оставка не е нито за отвличане на вниманието, нито за принизяване на дебата. Емил Христов направи груба грешка, а всички политици са длъжници на хората с увреждания", заяви Антон Кутев от БСП.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст