Постоянен арест за двамина, задържани за производство на наркотици

Човек с белезници

Мъжете бяха заловени в рамките на спецоперация на служители на ГДГП и колегите им от ОДМВР-Хасково, проведена под наблюдението на прокуратурата.

Специализираната полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици е реализирана на 28 април т.г. на територията на Хасковска област. Действията са проведени от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР-Хасково, под наблюдението на прокуратурата. В хода на спецоперацията е предприето претърсване на адрес в с. Черна могила, на който са задържани четирима в момент на производство на метамфетамин.  От помещението криминалистите иззели 500 грама бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест дало реакция на метамфетамин, 10 таблетки екстази, уреди за производство на матамфетамин, прекурсори,  две електронни везни, незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси.

При продължилите процесуално-следствени действия на други адреси, обитавани от задържаните, униформените открили още 180 грама от същия наркотик.

На двама от задържаните – П. А. /39 г./ и Д. Д. /35 г./, са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление първоначалната им мярка за задържане бе удължена до 72 часа, а днес, с решение на съда, двамата мъже са оставени за постоянно в ареста.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст