Борисов: Президентът говори като БСП и ДПС

Борисов

Премиерът Борисов определя като голям провал ГЕРБ начинът, по който са позволили да представят на обществото Истанбулската конвенция. Борисов заяви, че това е нещото, от което го е срам от едногодишното управление на своя трети кабинет.

По думите на министър-председателя ситуацията с Истанбулската конвенция е била подценена и тя е трябвало да бъде представена по друг начин на обществото, както и да мине през Председателски съвет. Документът е приет от по-голяма част от Европа и Борисов призна, че по никакъв начин не е очаквал такава реакция при положение, че в България насилието над жените е страхотен бич.

Според Борисов ситуацията тогава е използвана от политическите сили. По отношение на оттеглянето от страна на ГЕРБ на Истанбулската конвенция, премиерът заяви, че никога не е бил инат и затова не тръгнал да се бори с общественото недоволство.

Като друга грешка Борисов посочи също недобрата реакция на ГЕРБ при избухването на скандала с продажбата на ЧЕЗ. Тогава също той и министрите му били неподготвени, по думите му. Борисов направи аналогия със февруарските събития от 2013 година, когато падна първия му кабинет или както премиерът се изрази: "ме събориха". Тогава, по думите му, протестите са били дирижирани от ДПС и БСП. В момента Бойко Борисов увери, че много внимателно, но мълчаливо се наблюдава развитието на сделката с ЧЕЗ. Мълчанието той обясни с това, че всеки един коментар може да бъде атакуван със стотици милиони искове от страна на адвокатите големите компании.

Той коментира и зрелищния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева.

Надявам се това да им е обица на ухото. Аз лично не обичам да има толкова голяма показност”, заяви Борисов.

Той призова обществото да даде шанс на новата комисия за борба с корупцията.

За президента Румен Радев

Престрелките са от него към нас и към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един”, така премиерът коментира словесната битка между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2.

Борисов подчерта, че за да има разбирателство, е разпоредил „министрите всеки ден да искат срещи с президента”.

Те приемат обществените поръчки и носят отговорност за провеждането им. И аз имам мои мисли в тази посока, но не бих ги казал, не бил се превърнал в президента”, категоричен бе Борисов.

Борисов подчерта, че Европа няма никакви критики към България, що се отнася до действията на партньорите в управляващата коалиция.

Той коментира и посещението на Волен Сидеров в Крим.

Той иска да си запази лицето на партията си пред своите избиратели. Да каже”: „Да, ние сме тук, защото нямаше друг начин да се направи правителство, но запазваме ценностите на „Атака”, коментира Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст