ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Македонска рота ще участва в парада на 6 май

македонска армия македонски военни

За първи път във военния парад за празника на Българската армия на 6 май ще участва и представителна армейска рота от Република Македония. Според военния министър Красимир Каракачанов това е знак за партньорство и съюзничество.

Според министъра на отбраната на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на посещение у нас, интензитетът на сътрудничество в областта на отбраната показва, че подписаният договор за добросъседство между България и Македония не е само на хартия.

Шекеринска благодари за подкрепата, която България оказва на Република Македония за членството й в НАТО и ЕС като подчерта, че тя е много важна за страната й.

Участието на представителна армейска рота на Република Македония във военния парад за празника на Българската армия е знак за партньорство и съюзничество, заяви министър Красимир Каракачанов.

По повод 140-та годишнина от създаването на Българската армия, тази година военният парада за Деня на храбростта на 6 май ще е по-мащабен. В него ще участват над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, ще бъдат представени 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили. 

По традиция парадът ще бъде открит от вертолет "Ми-17" на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на Република България. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст