ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

25 години “БАНКЕРЪ”

СЦЕНАРИЙ

за тържеството по случай 25-годишнината на вестник "БАНКЕРЪ"

на 14 май 2018 г. от 18.30 часа в хотел "Маринела" зала "София"

 

Водещ:

Уважаеми дами и господа,

Имам удоволствието да ви приветствам на тържеството по случай 25-ия рожден ден на уважавания от сериозната читателска аудитория вестник "БАНКЕРЪ". Двайсет и пет години са младежка възраст, но когато говорим за вестник, излизащ на българския вестникарски пазар, и то през последните 25 години, нещата са доста по-различни. Много от вас със сигурност си спомнят онези години, когато нови вестници се появяваха, кажи-речи, през седмица и през седмица се закриваха. Имаше такива, които тръгваха с гръм и после тихомълком угасваха. Имаше обаче и такива, които започнаха без много шум, но все още са на сцената и името им още предизвиква аплодисменти.

Давам думата за кратко приветствие на главния редактор и собственик на вестник "БАНКЕРЪ" Бистра Георгиева.

 

Г-жа Георгиева:

Уважаема г-жо вицепрезидент, уважаеми гости, приятели! Добре дошли на нашия празник. Благодаря за вниманието и за удоволствието, което ни доставяте – да сме заедно на днешното много скъпо за нас тържество. Някои от присъстващите, убедена съм, помнят първите крачки на "БАНКЕРЪ". Имаме читатели, които и до ден днешен събират и пазят всеки наш брой. Мнозина са ни подкрепяли и са ни помагали… Но все пак не мога да се стърпя и да не се върна назад във времето, когато започвахме. Защото до днешната 25-годишнина не стигнахме само с усмивки, а след наистина много усилия дори бих казала страдания, след много битки, удари, преодоляване на препятствия…

Може да ви прозвучи тривиално, но този вестник наистина е изстрадан. Той се роди, когато България беше изпълнена с надежди, журналистиката все още бе уважавана професия. Думи като морал все още означаваха нещо, а понятия като "фалшиви новини" бяха по-скоро абсурдни. Дори жълтите новини не се бяха родили още. Тогава Европа бе още далеч, банките бяха български, банкерите – българи, и може би чисто по български някак добре се разбирахме.

И честно да ви кажа – липсват ми тогавашната по-голяма взаимна откритост и взаимно разбиране. Не мисля, че точно днешният забързан свят ни пречи да бъдем по-почтени, по-честни, повече хора. Но през изминалите 25 години като главен редактор на "БАНКЕРЪ" аз и моят екип винаги сме се стремяли към това:

Да бъдем почтени с негово величество читателя!

Това съм изисквала от колегите, с които съм работила и работя. Доколко сме успели, ще кажете вие. Лично аз се гордея с вестника, който правим. Гордея се, че устояхме на политически ухажвания и политически удари, на всевъзможни интереси, на различни мръсни хватки от конкуренти… Вярвам, че един ден тези неща завинаги ще приключат и че журналистиката ще скъса с чалгата.

Като издател винаги съм гледала напред. Винаги съм залагала на новото, на иновациите и развитието. Но понякога, чисто по човешки, се връщам към онези времена в началото. Неизбежно е.

Периодично чувам загрижени корифеи да се изказват, че у нас няма свободни медии. Нека да са спокойни! Има такива медии! Ние сме достоен пример за това!

Приятна вечер, скъпи гости!

 

Водещ:

Давам думата за приветствие на вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова.

(изказване на Илияна Йотова)

 

 

 

Водещ:

От моите приятели от вестника зная, че откакто съществува "БАНКЕРЪ", той винаги е поддържал добро сътрудничество с Асоциацията на банките в България и е подкрепял усилията й за развитието и стабилността на банковата система у нас. Давам думата на нейния председател господин Петър Андронов.

(изказване на Петър Андронов)

Водещ:

Един от дългогодишните партньори на вестник "БАНКЕРЪ" за съхранение и развитие на българските банкерски традиции е "Фондация Буров". Давам думата на председателя на нейния управителен съвет г-жа Виолина Маринова.

(изказване на Виолина Маринова)

Водещ:

Вестник "Банкеръ" винаги е обръщал специално внимание на дейността на надзорните и контролни органи, с които си партнираше ползотворно през всичките тези години. Давам думата на г-н Цветан Цветков, председател на Сметната палата.

(Изказване на г-н Цветан Цветков)

Водещ:

В редакцията на вестник "БАНКЕРЪ" са получени поздравителни адреси от Председателя на Народното събрание, от Президента на Република България, от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС, от министъра на туризма, от Асоциацията на индустриалния капитал в България, от Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, от Фискалния съвет на България, от кмета на Община Банско, от Председателя на Съвета на директорите на "Капман Холдинг", от омбудсмана на Република България, от председателя на политическата група на ГЕРБ, от председателя на БСП и други.

Водещ:

Уважаеми дами и господа, прекъсваме за кратко приветствията. Хубаво настроение с квартет Интро.

(15-20 минути музикална пауза)

 

Водещ:

Моля отново за вашето внимание. Каня за приветствие заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, чийто ресори вестникът отразява от създаването си до днес.

 

Водещ:

Давам думата на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Валентин Йовев.

 

Водещ:

Приветствие ще поднесе председателят на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийската стокова борса господин Васил Симов.

 

Водещ:

Давам думата на дългогодишния бизнес-партньор на вестника господин Пламен Матеев.

 

Водещ:

Приветствие ще поднесе професор Любомир Стойков – Председател на Академията за мода

(приветствие от проф.Стойков)

 

Водещ:

 

Дами и господа,

Специално за годишнината си в. „Банкеръ“ издаде възпоменателен алманах, посветен на важните събития, отличаващи този четвърт век, през който излиза изданието.

Книжката е разположена до изхода на залата и всеки от гостите може да си вземе екземпляр.

Бутикови оптики Zeiss Vision Center, подаряват на всички гости талони с ексклузивна отстъпка в размер на 50%. Отстъпката важи за два продукта.

Сарантис България ООД предоставя: За дамите: мини парфюм на Lady Million Lucky от Paco Rabanne и луксозна книжка на La Prairie с мостра и покана за безплатна процедура за лице в избрани парфюмерии

За господата: мини парфюм на 1 Million Lucky от Paco Rabanne

С това официалната част на тържеството приключи. Желая ви добро настроение!

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст