ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вадят “Торготерм” от борсата

Ниските цени на "БФБ-София" изостриха апетитите на мажоритарните собственици. Някои от тях се възползваха от ситуацията и изкупуват акциите на малките акционери. Софийската фирма "Металкомплектинженеринг" АД, която е мажоритарен акционер, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор чрез своя представител Бойко Недялков, е подготвила търгово предложение за изкупуване на акциите на останалите акционери на "Торготерм" АД – единственият български комплексен производител и доставчик на уреди и обзавеждане за професионални кухни. Офертата й е на цена от 6 лв. за един брой.

Мажоритарният акционер контролира 2 931 536 акции, или 97.72% от книжата с право на глас, и иска да събере и останалите 68 464 акции с право на глас, които не притежава. За да се придобият всички, ще са необходими 410 784 лева.

Плановете на търговия предложител са след приключване на процедурата и публикуване на резултатите от нея да поиска отписване на мебелната фирма от регистъра с публични дружества, който води Комисията за финансов надзор. А това означава, че ще спре и търговията с тези книжа на "БФБ-София". 

Стратегическите планове и намерения на мажоритарния собственик относно "Торготерм" АД предвиждат развитие на продуктовата структура в двете основни направления: производството на професионално кухненско оборудване и производството на други изделия от метал, както и разширяване на пазарите на тези продукти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст