ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Захариева прогнозира, че до 10 г. ще стигнем средните европейски доходи

Екатерина Захариева и кметът на София Йорданка Фандъкова представиха кандидатурата на София за преместването на Европейската агенция по лекарствата пред посланиците от ЕС....

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прогнозира, че ако доходите в България продължат да растат с темповете от миналата година, до десетина години те ще достигнат средноевропейските. Захариева каза това на форум за доходите в страните от Западните Балкани, организиран от КНСБ.

Тя припомни, че през миналата година ръстът на доходите е над 11,5 на сто, много по-висок от средноевропейския.По думите на Захариева, ако тези темпове се запазят, перспективата е до десет години да достигнем средноевропейските доходи. Тя обвърза постигнатото в България с европейската перспектива на Западните Балкани, която по думите й ще доведе до по-високи доходи в региона.

Реформите, които се изискват по пътя на членството, не се правят само заради членството и само заради Брюксел, те трябва преди всичко да се правят заради гражданите, те водят до по-високи доходи, отбеляза Захариева. По думите й доходите на Балканите все още изостават, тъй като ние сме демократични държави само от 27 години.

Вицепремиерът и министър на външните работи пое ангажимент пред синдикалните представители на страните от Западните Балкани, че подкрепата на българското правителство към Западните Балкани няма да приключи с шестте месеца на нашето председателство, а ще е дългосрочен приоритет, като целта е да има на всеки година и половина – две форум на високо ниво като предстоящият на 17 май.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст