Какво ще хапват лидерите от ЕС в София (СНИМКИ)

меню

Лидерите на държавите членки от Европейския съюз пристигат в София ден преди Срещата на върха ЕС – Западни Балкани и ще се срещнат на  неформална вечеря по покана на Доналд Туск, председател на Европейския съвет, и с домакин Бойко Борисов, министър-председател на България.

В концепцията на менюто шеф Борислав Паунов залага на местни продукти и традиционни начини на приготвяне. За аранжирането на пространството и сервирането се грижи „Ред Девил Кетъринг“.

Салатата е композиция от български елементи в цветовете на националния флаг. Блюдото включва цял розов домат от био ферма в Южна България, сос от магданоз, краве сирене от малка мандра в Стара планина, салата „Снежанка“ от цедено биволско мляко и краставици, както и зелена залата от естествено отглеждани микрорастения.

Предястието е вариация на кюфтета с лютеница и пържени картофи. Към традиционната рецепта се добавят специални нови елементи – сурови и сушени манатарки, три вида лютеница и чипс от цветни картофи.

Основното ястие е биволско бонфиле от ферма в Стара планина със сос от български черни и бели трюфели, пюре от земна ябълка и пащърнак, както и бейби моркови.

За десерт шеф Паунов приготвя своя интерпретация на класическите ореховки, които обогатява с кисело мляко и рози и мус от малини и ягоди, за да им придаде повече свежест и цвят и да изгради повече пластове на вкуса.

Хлябът на вечерята е замесен с ръжено брашно. Има и вариация на черен ръжен хляб, оцветен с въглен.

Това е менюто:

Салата: Трилогия салати: Шопска, "Снежанка", зелена салата

Предястие: Кюфтенца с картофи и лютеница

Основно ястие: Биволски стек с трюфел, земна ябълка и моркови

Десерт: Ореховки с мляко, ягоди и малини

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Одобрявате ли въвеждането на предмет "Религия и добродетели" в училищата?

Подкаст