ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията и кметовете на селата в община Кюстендил обсъдиха на обща среща конкретни мерки за опазване на черешовата продукция

череши

Полицията и кметовете на селата в община Кюстендил обсъдиха на обща среща конкретни мерки за опазване на черешовата продукция, сочи БНР. Представени  са били конкретни мерки, касаещи опазването на селскостопанската продукция и по-конкретно на черешовата реколта. По време на кампанията по прибирането на реколтата ще присъстват екипи на "Жандармерията" и "Гранична полиция". Ще има контролни постове и мобилни групи. Ще бъдат ангажирани достатъчен брой полицейски служители, но това няма да бъде сметка по отношение на опазването на обществения ред, казаха от полицията.

По време на срещата представител на Районната прокуратура в Кюстендил разясни на кметовете и кметските наместници правомощията им по Закона за опазване на селскостопанската продукция.

Заради по-богата реколта черешопроизводители очакват и по-ниски изкупни цени на плодовете, стана ясно след срещата. Според производители цената да бъде поне 1 лев за килограм, за да може част от тези средства да бъдат вложени за следващата реколта.Вече са съгласувани и местата за разкриване на пунктове за изкупуване на череши. Всеки желаещ да разкрие пункт трябва да подаде документи в общината до 23 май.

Кампанията пък ще започне от 24 май.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст