ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Faceboook премахна 583 млн. фалшиви профила

фейсбук

Фрайър обясни, че този внушителен брой премахнати профили всъщност е по-малък от този през четвъртото тримесечие. Тази компания непрестанно се бори с хората, които се опитват да се възползват от платформа ѝ. Исторически погледнато компанията не се е справяла блестящо в това да ги спира, посочи тя, цитирана от телевизия Блумбърг.

Facebook опитва да се подобри, като увеличава технологиите си за изкуствен интелект като начин да се възпрат фалшивите профили от това да привличат последователи и да разпространяват фалшиви новини. Изкуственият интелект може да е много ефективен за неща, които всъщност можеш да различиш чрез компютър, коментира тя.

Например изкуственият интелект може да е ефективен в улавянето на съдържание с голота, но понякога голотата може да бъде част от произведение на изкуството. При реч на омразата също съществуват нюанси, тъй като когато хората се обиждат и използват вулгарни изрази е трудно компютърът да разграничи дали се ползват за нападки към някого или просто при разкази на самите потребители, обясни още Фрайър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст