ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: БСП и ГЕРБ сме единодушни за интеграцията на Западните Балкани

корнелия нинова зоран заев

Ние сме опозиция на управлението и често имаме остри спорове с правителството, но по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети, в частност Западни Балкани, сме единодушни. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на левите лидери и премиери от ЕС и Западните Балкани.

Нинова даде пример, че управляващи и опозиция, заедно, са изготвили общата позиция на българския парламент и заедно работят в комисиите по този въпрос.

“Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа, път за стабилност, за мир в региона, за икономически просперитет и социални блага. Радвам се, че Алексис Ципрас, Зоран Заев и Еди Рама са трима премиери от нашето политическо семейство и им желая успех. Вярвам,че Гърция и Македония скоро ще решат спора за името.Имате подкрепата ни, още повече, че по време на управлението на БСП България влезе в ЕС, познаваме добре процесите, през които трябва да се мине, така че сме готови с всичко което можем да помогнем. Надяваме се, че и следващата държава-председател и по-следващата ще приеме този приоритет, така че процесът, който започва в София, да продължи и да доведе до успех”, каза още Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст