Меркел: Всички в ЕС сме зад иранското споразумение

меркел среща софия

Ние сме на мнение, че иранското споразумение не е съвършено, но трябва да останем в него. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел преди началото на срещата на върха ЕС – Западни Балкани, която започна в София.

"Всички от ЕС поддържат това споразумение и казват, че трябва да останем, на тази база трябва да продължим преговорите", заяви тя.

Тя преповтори и че в отношенията със САЩ не трябва да има бариери.

"Насочихме поглед върху търговията. Имаме съвместна позиция по отношенията със Съединените щати как трябва да отвърнем реципрочно на бариерите, които се поставят пред нас и днес ще се занимаем с въпроса за Западните Балкани", заяви Меркел. Всички ние искаме да имаме едни сигурни Западни Балкани, които да се развиват икономически за в бъдеще, поясни още германският канцлер пред журналистите.

Господин Бойко Борисов като министър-председател на България извърши много работа по този въпрос. Ние всички искаме да имаме едни сигурни западни балкани, които да се развиват чудесно икономически вбъдеще, каза още Меркел

В отговор на въпрос стана ясно, че Меркел е в течение и по темата с българските превозвачи. "Ще продължим преговорите, внимателно изслушахме българската страна. Държим на добро социално положение на шофьорите", подчерта тя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст